genu valgum exercitii, tratamen si masaj, talus valgus (tal vag) si genu varum

AFECTIUNI ALE PICIORULUI LA COPII


Talus valgus (tal valg), Genu varum, Genu valgum
Afectiuni ale piciorului la copii | Talus valgus | Genu varum | Genu valgum | Boli tratate | Tipuri de masaj | Despre noi | Preturi | Contact


INFO TALUS VALGUS
 •Metode de recuperare medicala pentru copii cu picior tal valg bilateral sau unilateral
 •Picior plat valg bilateral la sugari, bebelusi si copii
 •Kinetoterapie si beneficiile ei in recuperarea copiilor cu diferite afectiuni
 •Orteza pentru membrele inferioare la sugari si bebelusi
 •Operatie si recuperare medicala
 •Poze
 
INFO GENU VARUM
 
INFO GENU VALGUM
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zone Bucuresti


genu varum exercitii la sugari
genu varum operatie
genu varum la copii si bebelusi
Baneasa Sector 1
Dorobanti Sector 1  
Piata Victoriei 1
Cabinet Aviatorului
Pipera
Primaverii
Fizioterapie Aurel Vlaicu
Fizioterapie Piata Romana
Fizioterapie 1 Mai
Colentina Sector 2
Pantelimon Sector 2
Iancului 2
Costin Georgian
Bulevardul Carol
Nerva Traian
Calarasi
Dacia
Eminescu
Titulescu
Eroii Revolutiei
Nicolae Grigorescu
Piata Muncii Sector 3
Mihai Bravu Sector 3
Baba Novac  3
Mosilor
Kinetoterapie Stefan cel Mare
Kinetoterapie Dristor
Kinetoterapie Obor
Vitan Sector 4
Piata Sudului Sector 4
Titan 4
Centru Berceni
talus valgus recuperare copii
talus valgus poze nou nascut
exercitii talus valgus bebelusi si sugari
Centru Timpuri Noi
Centru Constantin Brancoveanu
Aparatorii Patriei
Tineretului
Calea 13 septembrie Sector 5
Prelungire Ghencea Sector 5
Eroilor 5
Gimnastica medicala Piata Unirii
Gimnastica medicala Universitate
Gimnastica medicala Rahova
Cabinete Izvor
Cabinete Kogaliceanu
Cabinete Cismigiu
Herastrau
Armata Poporului
Masaj anticelulitic Cotroceni
Masaj anticelulitic Drumul Sarii
Masaj anticelulitic Dr. Taberei  
Grozavesti Sector 6
Gorjului sector 6
Crangasi 6
Angajez kinetoterpeut
Angajez maseuza
Angajez maseur
angajam medic BFT
angajam asistent balneofizioterapie
Militari
Pacii
Politehnica
Recuperare medicala Apaca
Recuperare medicala Calea Plevnei
Recuperare medicala Semanatoarea
Grivita
Gara de nord
Giulesti
Ilfov
Fizioterapia Centru
Decebal
Alba Iulia
Ferdinand
Vatra Luminoasa
Fundeni
Arcul de Triumf
Reflexoterapie Doamna Ghica
Lacul Tei
Floreasca
picior plat valg bilateral la copii
picior plat valg exercitii bebelusi
picior plat valg tratament sugari
Barbu Vacarescu
Turda
Centre Ion Mihalache
Centre Stirbei Voda
Centre Berzei
Valea cascadelor
Timisoara
Masaj relaxare Iuliu Maniu
Masaj relaxare Preciziei
Masaj relaxare Apusului
Moinesti
Virtuti
tal valg bilateral
tal valg copii si nou nascut
tal valg picior recuperare
Chitilei
Simptome Oltenitei
Dudesti
Magheru
Giurgiului
Alexandria
Serban Voda
Kinetoterapia Salajan
Kinetoterapia Theodor Pallady
 Pache Protopopescu
Barzesti
Camil Ressu
Ozana
Tratament Basarabia
Tratament Baicului
Tratament Barbu Vacarescu
Cartierul Latin
Saloane Splaiul Independentei
Saloane Regie
Saloane Lacul Morii
Masaj terapeutic Podul Grant
Masaj terapeutic Kiseleff
Masaj terapeutic 1 Decembrie 1918
Trapezului
Progresul
Fizioterapia Cluj
Fizioterapia Iasi
Fizioterapia Constanta
orteze in genu valgum
genu valgum la copii si sugari
genu valgum operatie

 


 

 

Genu valgum 

     Genu valgum mai este cunoscut si sub numele de  “picioare in X”. De cele mai multe ori, ligamentele slabe ale genunchiului sunt de vina, insa este posibil ca genu valgum sa fie provocat si de traumatisme, rahitism, fracturi si tulburari de crestere osoasa. Daca genu valgum nu se corecteaza pana la cinci ani este necesar un controlul medical, care va stabili despre ce este vorba.

 Aceasta deformare a picioarelor incepe sa se observe la varsta de 3-4 anisori si este foarte des intalnita, mai ales la fetite. Jumatate dintre fetitele de 4 ani au  “picioarele in X”. Cateodata este atat de putin evident incat parintii nu-si dau seama. Medicul va examina picioarele copilului, pentru un diagnostic corect va cere o radiografie si eventual alte analize. In cazul in care se dovedeste ca aceasta afectiune este rezultatul unei alte boli ca de exemplu rahitismul, aceasta trebuie tratata si in acelasi timp se vor reface si piciorusele. Corectarea oricaror deformari osoase este foarte importanta pentru ca aceasta nu este posibila decat pana la o anumita varsta. In cazul “picioarelor in X” se deformeaza si mersul deoarece cel mic nu va putea sa mearga normal fara a-si lovi genunchii intre ei.

Aceasta deformare a geunchilor reprezinta o deviatie a gambei catre exteriorul axei membrului inferior, cu proeminenta genunchiului in interior. Atunci cand un copil cu  “picioare în X” sta în poziţie verticala, genunchii se ating între ei, dar nu şi gleznele. Aceasta afectiune se intalneste mai des la fete decat la baieti, din cauza pelvisului lor mai larg. Picioare in „X” apare mai frecvent la copiii supraponderali ale caror oase si articulatii in dezvoltare trebuie sa suporte o greutate mai mare. Daca copilul este suprapoderal, aceasta stare poate forta picioarele si va trebui purtat un dispozitiv ortopedic pentru a reduce oboseala piciorului şi pentru a împiedica subtierea marginii interne a incaltamintei. Aceasta forma de picioare in “X” poate continua si dupa varsta de 4 ani, insa se indreapta pana la varsta de 7 ani daca se face kinetoterapie. Daca starea apare dupa ce copilul ajunge la varsta şcolară, medicul va face unele teste pentru a exclude unele boli de articulatii ale genunchiului care poate cauza picioare în forma de „X” cum ar fi poliartrita reumatoida juvenila, rahitismul şi infectiile. Daca un traumatism nu este identificat poate cauza picioare in forma de „X” asimetrice. Pentru picioarele în forma de „X” in stare grava, pot fi tratate cu ajutorul unor centuri care sunt pastrate si noaptea. In general copii cu picioare in formasevera de „X” au picioarele plate, deoarece greutatea lor cade pe marginea interna a piciorului si a gleznei. Operatia este necesara in unele cazuri pentru fete la varsta de 10 ani sau 12 ani la baiyti inainte de terminarea cresterii, insa nu inainte de a incerca tratamentul cu kinetoterapie. In multe cazuri, picioarele se corecteaza numai prin kinetoterapie.

  Aceasta afectiune se observa la varsta cand copilul incepe sa mearga. Este foarte des intalnita, o fetita din doua, are picioarele in  X  la varsta de patru ani. Ea apare spre doi ani, se accentueaza pana la patru ani si se remite prin kinetoterapie. Cel mai des intalnit genu valgum este simetric. Laxitatea (sabiciunea) ligamentelor genunchiului copilului mic este cauza principala a acestei afectiuni, apoi rahitismul si mai rar traumatismele, fracturile sau tulburarile de crestere osoasa, situatie in care deviatia este asimetrica impunandu-se un examen radiologic si ortopedic. In cazul in care dupa varsta de cinci ani deformarea persista si copilul are dificultati la mers sau distanta dintre glezne depaseste 10 cm, tratamentul chirurgical devine inevitabil.

Kinetoterapia la copii

Kinetoterapia este o solutie pentru problemele de sanatate ale copiilor, utilizand exercitii specifice fiecarei afectiuni in parte, fiind cunoscut deja faptul ca miscarea reprezinta un mod de viata sanatos si armonios. Kinetoterapia se bazeaza pe principiul miscarii sistematizate sub forma de exercitii fizice. Domeniul cuprins in specialitatiile medicale care beneficiaza de aportul kinetoterapiei este extrem de vast si vizeaza atat prevenirea imbolnavirilor (kinetoprofilaxie), dar mai ales restabilirea starii de sanatate. Contraindicatiile apar doar in bolile in care copilul este intr-o situatie de risc vital, insa sunt foarte rare. Evolutia motorie a copiilor care beneficiaza de kinetoterapie in mai toate cazurile, este favorabila. Exista situatii in care apar dificultati in activitatea motrica a copilului si evolutia este lenta sau problematica, iar in aceste cazuri, kinetoterapia are mijloace specifice de interventie, mentinând mobilitatea motrica a copilului.

 

Principii si metode

 Kinetoterapia impune reguli stricte de aplicare ce tin in acelasi timp si de copil, si de kinetoterapeut. Foarte important este respectarea principiului „primum non nocere“, adica in primul rand sa nu faci rau. Principiile de baza in kinetoterapie sunt : regula „non durerii“ alaturi de cea a gradarii efortului. Salile de tratament sunt amenajate pentru kinetoterapia copiilor, prin crearea unui cadru adecvat varstei reprezentand un principiu motivant pentru ca micutii sa nu se plictiseasca, sa poata percepe terapia ca pe o joaca. Un factor esential in procesul de tratament il reprezinta abilitatile kinetoterapeutului care prin inventivitate si creativitate, utilizeaza exercitiile kinetoterapeutice in adevarate ore de joaca, iar copiii devin motivati pentru a reveni la tratament.

 Kinetoterapia la copii si bebelusi se foloseste in urmatoarele cazuri: gimnastica pentru combaterea obezitatii, gimnastica si masaj pentru o gama larga de afectiuni ca de exemplu malformaţii congenitale cum ar fi: picior stramb, displazii de şold, deviatii de coloana vertebrala, paralizii cerebrale sub toate formele clinice, paralizii periferice etc.

 Efectele kinetoterapiei sunt strict fiziologice  prin formarea unor noi programe motorii corecte, mentinerea mobilitatii articulare, mentinerea troficitatii tesuturilor in jurul articulatiilor, normalizarea tonusului muscular. Prin aceste miscari are rolul de a antrena intregul corp in miscare si de a pregati organismul copilului pentru efort. Prin kinetoterapie se pot trata afectiuni ale aparatului locomotor la copii: luxatiile congenitale de sold, platfusul sau asa-zisii „ genunchi in X “, tal valg ( talus valgus), genu varum, genu valgum etc. Daca este executata de un profesionist, kinetoterapia are menirea sa redea copilului potentialul motric la varsta cronologica prin: imbunatatirea mobilitatii articulare, refacerea imaginii kinestezice din aria motorie (centrul de comanda al miscarilor), tonifierea musculaturii. Kinetoterapia nu poate face minuni fara o ortezare adecvata dearece doar posturarea mentine foloasele obtinute prin kinetoterapie.

 In cabinetele noastre din Bucuresti efectuam programe de recuperare medicala (gimnastica medicala - kinetoterapie si masaj terapeutic) individualizate pentru nou-nascuti, sugari, bebelusi, copii si adult care sufera de diferite afectiuni (VEZI BOLI TRATATE) 

 Pentru pacienti care nu pot fi deplasati la cabinetele noastre dispunem de o echipa de kinetoterapeuti si fiziokinetoterapeuti calificati care se deplaseaza la domiciliul pacientului pentru tratatrea diferitelor afectiuni la copii cum ar fi:
- talus valgus la copii (tal valg)
- genu varum
- tetrapareza spastica
- platfus la bebelusi si copii
- picior plat valg congenital
- torticolis congenital sau dobandit
- spina bifida
- genu valgum
- picior varus equin
- tetrapareza flasca etc.


Efectuam si masajul bebelusului la domiciliu si la cabinetele noastre din Bucuresti

 

Va asteptam sa ne contacontactati accesand sectiunea Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ok 27-06-2011

 
 


Copyright © 2018 CENTRUL MEDICAL MEDIKUS . Toate drepturile rezervate.
 
Gimnastica medicala (kinetoterapia) trateaza afectiuni cum ar fi talus valgus la copii, tal valg bebelusi, genu varum, genu valgum sau picior plat valg bilateral prin intermediul unor programe de exercitii fizice terapeutice, individualizate in functie de afectiunea tratata si evolutia boli.   Picior plat valg bilaterala la nou nascut recuperare prin exercitii si masaj. Prin kinetoterapie - gimnastica medicala - se pot corecta posturile anormale ale coloanei vertebrale sau deficientele asupra membrelor inferioare sau superioare cum ar fi: genu varum, tal valg sau genu valgum. Tratament pentru talus valgus   Kinetoterapia este un tratament (o terapie) cu desfasorare de lunga durata si cere din partea pacientului cu talus valgus sau picior plat valg unilateral perseverenta incosntestabila. Kinetoterapeutul trebuie sa isi sustina permanent pacientul care sufera de tal valg sau genu varum si sa il motiveze in momentele de dificultate nedorita. Tratament pentru genu valgum